Wmo

 

Heeft u ondersteuning nodig om zo lang mogelijk de regie over uw eigen leven te behouden? Dan kunt u een voorziening aanvragen binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

 
Home » Wmo

Een beroep doen op de Wmo

Kunt u zich door een (lichamelijke) beperking moeilijk zelfstandig redden in huis? Of heeft u moeite om alleen te reizen en activiteiten te ondernemen? Mogelijk kunt u dan een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voordat u bij de gemeente komt met uw hulpvraag is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt. Lukt dat niet, dan kunt u bij Delft Support een voorziening aanvragen in het kader van de Wmo.

Kijk bij de thema’s voor meer informatie:

 

Let op: wachttijd bij de Wmo

Heeft u een melding of een verzoek om wijziging gedaan bij de Wmo, via 14015 of via het aanmeldformulier? Dan kan het helaas even duren voordat wij een afspraak met u kunnen inplannen. De wachttijd na een aanmelding kan 8 tot 12 weken bedragen. Dit geldt niet voor spoedgevallen.

Als u een ontvangstbevestiging heeft gehad, hoeft u zich geen zorgen te maken. De melding is dan in behandeling en we bellen u zodra dat mogelijk is. We vragen u om niet zelf nog eens te bellen of te mailen. Dank voor uw begrip!