Wmo

 
Heeft u ondersteuning nodig om zo lang mogelijk de regie op uw eigen leven te behouden? Dan kunt u een voorziening aanvragen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
 
Home » Wmo

Een beroep doen op de Wmo

Kunt u zich door een (lichamelijke) beperking moeilijk zelfstandig redden in huis? Of heeft u moeite om alleen te reizen en activiteiten te ondernemen? Mogelijk kunt u dan een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voordat u bij de gemeente komt met uw hulpvraag is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt. Lukt dat niet, dan kunt u bij Delft Support een voorziening aanvragen in het kader van de Wmo.

Kijk bij de thema’s voor meer informatie:

 

Veranderingen in de Wmo vanaf 2019

Vanaf 2019 kiest de gemeente voor resultaatgerichte zorg. Dat betekent dat wij voortaan samen met u vaststellen wat de resultaten zijn die u wilt bereiken. Denk dan bijvoorbeeld aan elke week een schoon huis of meer sociale contacten. Uw zorgaanbieder gaat vervolgens samen met u kijken hoe die resultaten worden behaald. Op deze manier krijgen u en de zorgaanbieder meer vrijheid om samen te bepalen welke ondersteuning goed aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Heeft u over de veranderingen nog vragen?
Bekijk dan de pagina met meest gestelde vragen en antwoorden. Of neem contact op met het team Wmo via telefoonnummer 14015. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Delft voor elkaar

Bij Delft voor Elkaar kunt u terecht voor advies en ondersteuning. Bijvoorbeeld als u vragen heeft over financiën, activiteiten in de wijk, een gezonde leefstijl, mantelzorg en vrijwilligerswerk.

Woonvoorzieningen

Het is fijn als u zelfstandig kunt (blijven) wonen. Maar als dit niet meer gaat zijn er verschillende woonvoorzieningen in Delft.

Word jij mijn nieuwe collega?

Wmo-adviseur (28-36 uur).  

Ben jij die doortastende Wmo-adviseur op zoek naar een fijne werkomgeving, waarin je voor iedere inwoner hulp op maat kunt inzetten? Ga dan snel naar de vacature!