Ouders in scheidingHome » Jeugd en gezin » Ouders in scheiding

Een scheiding kan veel teweeg brengen bij kinderen en jongeren. Maakt u zich zorgen over uw kind(eren) tijdens de scheiding? Dan kunnen we met u meedenken over mogelijkheden om hen te helpen.

Lichte hulp

Soms is lichte, kortdurende hulp voldoende. We verwijzen u graag naar het Kenniscentrum Kind en Scheiding voor informatie, ervaringsdeskundigen, trainingen voor kinderen en buddy’s. Hiervoor kunt u zichzelf aanmelden.

Heeft u de website van het Kenniscentrum Kind en echtscheiding bekeken? En heeft u het gevoel dat dit niet passend is voor uw kind? Bel ons dan gerust op, dan denken wij met u mee.

Delft voor Elkaar

Wilt u samen met uw ex-partner goede afspraken maken over uw kind(eren)? Of heeft u behoefte aan ondersteuning bij het maken van een ouderschapsplan? Dan kunt u zich aanmelden bij Delft voor Elkaar. Delft voor Elkaar biedt het volgende aan:

  • Spreekuur relatie en scheiding (voor als u overweegt te scheiden of dat al hebt besloten)
  • Het uit elkaar gaan, ex-partner worden (pijn, verdriet, boosheid moet een plek krijgen)
  • Het ouders zijn en blijven: hoe doe je dat, welke verwachtingen heb je van elkaar, hoe blijf je met elkaar communiceren voor de kinderen?
  • Het maken van een ouderschapsplan

Heeft u vragen hierover? Dan kunt u ons altijd even bellen. Dan denken we met u mee.

Aanmelden

Denkt u dat bovenstaande hulp niet genoeg is? Dan kunt u uw kind aanmelden bij Delft Support (zie aanmelden en werkwijze) Na uw aanmelding gaan we samen op zoek naar passende ondersteuning.