Jonger dan 16 jaar en hulp nodig?

Home » Jongeren » Jeugdigen van 12 tot 16 jaar

Delft Support helpt kinderen en hun ouders als het niet zo lekker loopt thuis. Of als ze niet goed in hun vel zitten.

Herken jij je in een van de onderstaande voorbeelden?

  • Ik voel me vaak eenzaam en somber.
  • Mijn ouders hebben vaak ruzie, de sfeer thuis is niet goed.
  • Ik vind het moeilijk om vrienden te maken.
  • Ik word soms zomaar heel boos.
  • Ik ben in aanraking gekomen met de politie.
  • Ik heb een handicap of beperking en kan daar moeilijk mee omgaan.
  • Sinds mijn ouders zijn gescheiden voel ik mij zo verdrietig.

Of zit je om een andere reden niet goed in je vel? Blijf er niet alleen mee lopen! We geven je hier wat tips wat je kunt doen.

Lichte hulp

Soms heb je al genoeg aan iemand die goed naar je luistert. Of aan goede informatie. Kijk eens bij de Kindertelefoon. Je kunt bellen, chatten of op het forum ervaringen delen met leeftijdsgenoten. Ook kun je de zorgcoördinator op jouw school benaderen. Of misschien is er wel iemand in je omgeving die kan helpen?

Als je ouders bijna uit elkaar gaan, net uit elkaar zijn of al een tijdje gescheiden zijn, heb je misschien behoefte om hierover te praten. Bij Villa Pinedo kan dat. Je kunt er praten op het forum of 1 op 1 met een Buddy. Ook vindt je er tips.

Gebeuren er nare dingen met jou of heb je die eerder meegemaakt? Misschien durf je hier niet over te praten en schaam je je voor wat je is overkomen. Weet dan dat je niet alleen bent en er niet in je eentje mee hoeft te dealen. Bij Chat met Fier kun je (anoniem) je verhaal delen. Je kunt chatten over dingen die je zelf hebt meegemaakt of als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving. Het maakt niet uit of het iets is dat nu speelt of in het verleden is gebeurd. Twijfel je ergens over? Begin daar dan misschien eens mee. De medewerkers van het chat-team luisteren naar je verhaal, geven jou informatie en helpen je als je dat wilt.

Advies vragen of aanmelden

Kom je er zelf niet uit? Bel dan met Team Jeugd op telefoonnummer 14015. Je krijgt een keuzemenu, kies voor jeugdhulp. Je krijgt dan iemand van Team Jeugd van Delft Support aan de lijn. Je kunt bellen voor advies of om een aanmelding te doen voor hulp. Totdat je zestien bent, kan dit alleen met toestemming van je ouders.

Je kunt ook het aanmeldformulier invullen (Aanmelden gesprek voor jeugdhulp | Gemeente Delft). Doe dat het liefst samen met je ouders of verzorgers. Totdat je zestien bent, kan dit alleen met toestemming van je ouders. Als je aan de beurt bent voor hulp, kijken we met elkaar hoe we je kunnen helpen. Je krijgt 1 contactpersoon. Wij helpen je met wat je niet zelf kunt oplossen. Het gaat erom dat je weer verder kunt; thuis, op school of waar dan ook.