Huishoudelijke hulp

 

Home » Wmo » Huishoudelijke hulp

Kunt u vanwege ziekte, een beperking of ouderdom uw huishouden niet goed doen? Misschien kunnen bekenden zoals familie, vrienden of buren u dan helpen. U kunt ook betaalde hulp inschakelen. Is er niemand die u kan helpen? Dan komt u misschien in aanmerking voor huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wmo.

Wat kunt u zelf doen?

Voordat u bij Delft Support komt met uw hulpvraag, is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt.

  • Er zijn verschillende tips en trucs zodat u het huishouden makkelijker kunt doen.
  • U kunt zelf een huishoudelijke hulp regelen. Dat heeft voordelen. U bepaalt bijvoorbeeld wat er gebeurt, wanneer en hoe vaak.
  • U kunt ook gebruikmaken van de Was- en strijkservice van Doel Delfland.

Kijk voor meer tips en informatie op de pagina Wat kunt u zelf doen – huishouden

Tijdelijk huishoudelijke hulp

Bent u tijdelijk beperkt door bijvoorbeeld een operatie? Dan kunt u gebruikmaken van de basisvoorziening huishoudelijke hulp. Ook als mantelzorger komt u hiervoor mogelijk in aanmerking. U kunt dit zelf regelen, u hoeft zich dan niet aan te melden bij de Wmo. Bekijk de folder Basisvoorziening Huishoudelijke (maart 2024) voor meer informatie. In de folder staan ook de contactgegevens van organisaties waar u terechtkunt.

Aanmelden Wmo

Heeft u toch hulp nodig om uw huishouden te doen? Maak dan een melding bij de Wmo (zie Aanmelden en werkwijze). Wij gaan dan samen met u op zoek naar een passende oplossing.