Huishoudelijke hulp

 

Home » Wmo » Huishoudelijke hulp

Kunt u vanwege ziekte, een beperking of ouderdom uw huishouden niet goed doen? Misschien kunnen bekenden zoals familie, vrienden of buren u dan helpen. U kunt ook betaalde hulp inschakelen. Is er niemand die u kan helpen? Dan komt u misschien in aanmerking voor huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wmo.

Wat kunt u zelf doen?

Voordat u bij Delft Support komt met uw hulpvraag, is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt.

  • Er zijn verschillende tips en trucs zodat u het huishouden makkelijker kunt doen.
  • U kunt zelf een huishoudelijke hulp regelen. Dat heeft voordelen. U bepaalt bijvoorbeeld wat er gebeurt, wanneer en hoe vaak.
  • U kunt ook gebruikmaken van de Was- en strijkservice van Doel Delfland.

Kijk voor meer tips en informatie op de pagina Wat kunt u zelf doen – huishouden

Tijdelijk huishoudelijke hulp

Bent u tijdelijk beperkt door bijvoorbeeld een operatie? Dan kunt u gebruikmaken van de basisvoorziening huishoudelijke hulp. Ook als mantelzorger komt u hiervoor mogelijk in aanmerking. U kunt dit zelf regelen, u hoeft zich dan niet aan te melden bij de Wmo. Bekijk de Folder Basisvoorziening huishoudelijke hulp (februari 2022) voor meer informatie. In de folder staan ook de contactgegevens van organisaties waar u terechtkunt.

Aanmelden Wmo

Heeft u toch hulp nodig om uw huishouden te doen? Maak dan een melding bij de Wmo (zie Aanmelden en werkwijze). Wij gaan dan samen met u op zoek naar een passende oplossing.