Begeleiding en dagbesteding

 

Home » Wmo » Begeleiding en dagbesteding

Heeft u hulp nodig bij het aanbrengen van structuur in uw dag, het regelen van praktische zaken of het plannen van activiteiten? Dan kunt u soms begeleiding krijgen vanuit de Wmo. Bijvoorbeeld als u een verstandelijke beperking heeft, een psychische aandoening of als uw geheugen achteruitgaat.

Vormen van hulp

Bij begeleiding gaat het niet om het overnemen van uw taken. We zorgen dat u ondersteuning krijgt bij de taken die u zelf uitvoert. U kunt denken aan de volgende vormen van hulp:

  • Thuis: hulp bij het aanbrengen van structuur in uw dag, dagelijkse zaken regelen, activiteiten plannen. Soms kunt u tijdelijk ondersteuning krijgen, waarbij iemand u zaken uitlegt en aanleert. Dan kunt u het daarna zelf.
  • Structuur in de vorm van dagbesteding. U gaat dan ergens naartoe en krijgt daar begeleiding in een groep. Ook vervoer naar de dagbesteding kan hieronder vallen.

Wat kunt u zelf doen?

Voordat u bij Delft Support komt met uw hulpvraag, is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt.

Dagbesteding
In Delft zijn verschillende organisaties waar u terecht kunt voor een gezellige en nuttige dagbesteding. Op de Delftse Kaart ziet u alle activiteiten en diensten die in de wijk worden georganiseerd. Ook bij Lekker Bezig bieden ze allerlei activiteiten waarbij u uzelf verder kunt ontwikkelen.

Hulp bij administratie en geldzaken
Voor hulp bij uw administratie of (dreigende) schulden kunt u terecht bij verschillende organisaties.

Familie, buren en vrienden
Bespreek ook met familie, buren of vrienden of zij u kunnen helpen met uw probleem.

Kijk voor meer tips en informatie  op de pagina wat kunt u zelf doen.

Aanmelden Wmo

Lukt het u niet om het probleem zelf op te lossen? Maak dan een melding bij de Wmo (zie Aanmelden en werkwijze). Wij gaan dan samen met u op zoek naar een passende oplossing.