Begeleiding en dagbesteding

 

Home » Wmo » Begeleiding en dagbesteding

Heeft u hulp nodig bij het aanbrengen van structuur in uw dag, het regelen van praktische zaken of het plannen van activiteiten? Dan kunt u soms begeleiding krijgen vanuit de Wmo. Bijvoorbeeld als u een verstandelijke beperking heeft, een psychische aandoening of als uw geheugen achteruitgaat.

Vormen van hulp

Bij begeleiding gaat het niet om het overnemen van uw taken. We zorgen dat u ondersteuning krijgt bij de taken die u zelf uitvoert. U kunt denken aan de volgende vormen van hulp:

  • Thuis: hulp bij het aanbrengen van structuur in uw dag, dagelijkse zaken regelen, activiteiten plannen. Soms kunt u tijdelijk ondersteuning krijgen, waarbij iemand u zaken uitlegt en aanleert. Dan kunt u het daarna zelf.
  • Structuur in de vorm van dagbesteding. U gaat dan ergens naartoe en krijgt daar begeleiding in een groep. Ook vervoer naar de dagbesteding kan hieronder vallen.

Wat kunt u zelf doen?

Voordat u bij Delft Support komt met uw hulpvraag, is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt.

Dagbesteding
In Delft zijn verschillende organisaties waar u terecht kunt voor een gezellige en nuttige dagbesteding. Op de Delftse Kaart ziet u alle activiteiten en diensten die in de wijk worden georganiseerd. Ook bij Lekker Bezig bieden ze allerlei activiteiten waarbij u uzelf verder kunt ontwikkelen.

Hulp bij administratie en geldzaken
Voor hulp bij uw administratie of (dreigende) schulden kunt u terecht bij verschillende organisaties.

Herstelacademie
Bij de Herstelacademie worden activiteiten georganiseerd voor mensen die (even) niet goed in hun vel zitten. Iedereen is welkom, of u nu psychische of lichamelijke klachten heeft. Hier vindt u een rustige en veilige plek waar u op eigen kracht kunt deelnemen aan activiteiten, groepen, cursussen of trainingen. De Herstelacademie wordt georganiseerd door ervaringsdeskundigen. Zij hebben ervaring met diverse problemen en weten welke handvatten, oplossingen en strategieën werken. Voor de Herstelacademie is geen Wmo-indicatie nodig. Meer informatie: Contact met ervaringswerkers – Doel Delfland.

Familie, buren en vrienden
Bespreek ook met familie, buren of vrienden of zij u kunnen helpen met uw probleem.

Kijk voor meer tips en informatie  op de pagina wat kunt u zelf doen.

Aanmelden Wmo

Lukt het u niet om het probleem zelf op te lossen? Maak dan een melding bij de Wmo (zie Aanmelden en werkwijze). Wij gaan dan samen met u op zoek naar een passende oplossing.