Dilemma’s bij het opvoeden

Home » Jeugd en gezin » Dilemma’s bij het opvoeden

Opvoeden is niet altijd makkelijk. Elk kind toont weleens druk gedrag, is opstandig of luistert slecht. Het geeft niets als u het soms lastig vindt om daarmee om te gaan. Dat hoort bij opvoeden en is normaal. Merkt u dat de sfeer in huis er slecht van wordt? Of heeft u of uw kind er echt last van? Dan is het soms prettig om hulp te krijgen bij het opvoeden.

Praat erover met mensen in uw omgeving, zoals vrienden of familie of misschien een leraar van school. Het is niet gek om af en toe te worstelen, elke ouder heeft dat. Als u uw zorgen kunt bespreken, geeft dat rust. En misschien krijgt u wel nuttige tips.

Lichte hulp

Als mensen in uw omgeving u niet genoeg kunnen helpen, kunt u ook anderen inschakelen. Soms is lichte, kortdurende hulp bij het opvoeden voldoende. Deze ondersteuning kunt u ook zelf vinden bij Delft voor Elkaar of bij de jeugdgezondheidszorg (het consultatiebureau). Hiervoor kunt u zichzelf aanmelden. Heeft u vragen hierover? Dan kunt u ons altijd even bellen. Dan denken we met u mee.

Opvoedsteunpunt

U kunt met uw vragen ook terecht bij het Opvoedsteunpunt. Op beide locaties van basisschool de Horizon is een Opvoedsteunpunt. Hier kunnen ouders van álle Delftse scholen op dinsdagochtend terecht met vragen over de opvoeding, zoals bedtijden, games en social media, voeding of lastig gedrag. In de oneven weken is het opvoedsteunpunt op de Brahmslaan, in de even weken in Poptahof Noord. Professionals van de JGZ, Delft voor Elkaar én Delft Support zitten klaar om vragen te beantwoorden.

Aanmelden

Denkt u dat bovenstaande hulp niet genoeg is? Dan kunt u zich aanmelden bij Delft Support (zie aanmelden en werkwijze). Na uw aanmelding gaan we samen op zoek naar passende ondersteuning.