Vervoers-

voorzieningen

 

Home » Wmo » Vervoersvoorzieningen

Kunt u zich door een ziekte of beperking niet meer goed verplaatsen buiten uw huis? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat u meer mobiel wordt. Bijvoorbeeld met een driewielfiets, een scootmobiel of de RegioTaxi.

Wat kunt u zelf doen?

Voordat u bij Delft Support komt met uw hulpvraag, is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt.

Vervoersdienst 
Kunt u geen gebruik maken van het openbaar vervoer of een taxi? Dan is wellicht de particuliere vervoersdienst van Participe Delft iets voor u.

Tijdelijk hulpmiddel
Heeft u tijdelijk (minder dan 6 maanden) een hulpmiddel nodig zoals een rolstoel of een scootmobiel? Dan is het mogelijk om dit bij een thuiszorgwinkel te regelen. Voor tijdelijk gebruik verstrekken wij geen hulpmiddelen vanuit de Wmo.

Zelf aanschaffen
Sommige eenvoudige hulpmiddelen en aanpassingen zijn niet speciaal bedoeld voor mensen met een beperking en worden niet vanuit de Wmo verstrekt.

Gehandicaptenparkeerkaart 
De parkeerkaart voor gehandicapten is bedoeld voor mensen die zich vanwege een handicap niet meer dan 100 meter te voet kunnen voortbewegen. Als u voor langere tijd (langer dan zes maanden) een probleem heeft met het lopen van deze afstand, dan komt u mogelijk in aanmerking voor de parkeerkaart. U vraagt dit aan via de website van Parkeren Delft.

Gehandicaptenparkeerplaats
Bent u in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart en kunt u uw auto niet dichtbij uw woning parkeren? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een parkeerplaats voor gehandicapten. U vraagt dit aan via de website van de gemeente Delft

Kijk voor meer tips op de pagina Wat kunt u zelf doen.

Aanmelden Wmo

Lukt het u niet om uw vervoersprobleem zelf op te lossen? Maak dan een melding bij de Wmo (zie Aanmelden en werkwijze). Wij gaan dan samen met u op zoek naar een passende oplossing.