Meldpunt Bezorgd

Maakt u zich ernstige zorgen om iemand? Voorkom dat de situatie uit de hand loopt.

Home » Meldpunt Bezorgd

Meldpunt Bezorgd

Bent u ongerust over iemand in een zorgelijke situatie? Vraagt die persoon zelf niet om hulp? Laat het dan weten aan het Meldpunt Bezorgd. U kunt bellen naar het nummer 0900 040 040 5. Of geef uw melding door via het online aanmeldformulier.

U kunt een melding doen als iemand problemen heeft op het gebied van:

  • Psychiatrie
  • Verslaving
  • Sociaal isolement
  • Vervuiling
  • Overlast
  • Maatschappelijke/sociale problemen

Onze professionals gaan naar de mensen toe en maken een eerste inschatting van de situatie. Zij brengen de zorgen in kaart om te bepalen wat er aan ondersteuning nodig is. Medewerkers kunnen niet acuut zorg verlenen. Wanneer er sprake is van een noodsituatie, dan adviseren wij om 112, de huisarts of (buiten kantoortijden) de huisartsenpost te bellen.

 

Huiselijk geweld

Huiselijk geweld is geweld dat gepleegd wordt door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer. Bijvoorbeeld door partners, ex-partner, gezinsleden, familieleden of huisvrienden.

Heeft u te maken met huiselijk geweld, kindermishandeling of een huwelijk onder dwang? Wilt u advies en hulp voor uzelf of voor iemand anders? Neem dan contact op met Veilig Thuis Haaglanden. Deze organisatie is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling.

 

Crisisdienst

Jeugd: als er sprake is van een acute situatie waarbij de veiligheid en/of ontwikkeling van een jongere in gevaar is, bel dan tussen 9.00 – 17.00 met de bureaudienst van Team Jeugd.
Buiten kantoortijden belt u met het Crisis Interventie Team (CIT) Haaglanden, 070-379 51 60 (lokaal tarief). Het CIT biedt direct hulp in acute situaties aan jeugdigen en hun gezinnen (0 tot 18 jaar). Dat gebeurt 7 x 24 uur, met een geïntegreerd aanbod van expertise met betrekking tot GGZ, LVB en Gezin & Veiligheid.

Volwassenen: bij de crisisdienst kunt u terecht als u met spoed psychische – geestelijke – hulp nodig heeft. Heeft u met spoed psychische hulp nodig? Bel dan uw huisarts. Uw huisarts schakelt de crisisdienst in. De crisisdienst is altijd bereikbaar: 7 dagen per week, 24 uur per dag.

 

Meer lezen

Er zijn verschillende websites waar u meer informatie kunt vinden over onderwerpen die met geweld samenhangen. Een aantal verwijzingen:

Word jij mijn nieuwe collega?

Wmo-adviseur (28-36 uur).  

Ben jij die doortastende Wmo-adviseur op zoek naar een fijne werkomgeving, waarin je voor iedere inwoner hulp op maat kunt inzetten? Ga dan snel naar de vacature!