Scootmobiel

Kunt u zich door een ziekte of beperking niet goed verplaatsen? Dan zijn er verschillende oplossingen om uw mobiliteit te vergroten.

 

Home » Wmo » Scootmobiel

Wat kunt u zelf doen?

Voordat u bij de gemeente komt met uw hulpvraag, is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een elektrische fiets of gebruik van het openbaar vervoer. U kunt ook zelf een nieuwe of tweedehands scootmobiel kopen.

 

Familie, buren en vrienden

Bekijk ook of u hulp kunt krijgen van familie, buren of vrienden. Misschien kunnen zij u helpen door u af en toe op te halen of weg te brengen.

 

Tijdelijke oplossing

Heeft u tijdelijk (minder dan 6 maanden) een scootmobiel nodig? Dan is het mogelijk om een scootmobiel te huren bij een thuiszorgwinkel.

 

Wmo

Is er niemand waarop u kunt terugvallen? Meld u dan aan voor een Wmo-voorziening. Mogelijk komt u in aanmerking voor een scootmobiel. Deze kunt u in bruikleen krijgen of via een Persoonsgebonden Budget (PGB). De gemeente neemt hierover contact met u op.

 

 

Eigen bijdrage

U betaalt een eigen bijdrage. De hoogte hangt af van uw inkomen, uw vermogen en de prijs van de scootmobiel. De gemeente blijft eigenaar van de scootmobiel.