Scootmobiel

Kunt u zich door een ziekte of beperking niet goed verplaatsen? Dan zijn er verschillende oplossingen om uw mobiliteit te vergroten.
 
Home » Wmo » Scootmobiel

Wat kunt u zelf doen?

Voordat u bij de gemeente komt met uw hulpvraag, is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een elektrische fiets of gebruik van het openbaar vervoer. U kunt ook zelf een nieuwe of tweedehands scootmobiel kopen.

 

Familie, buren en vrienden

Bekijk ook of u hulp kunt krijgen van familie, buren of vrienden. Misschien kunnen zij u helpen door u af en toe op te halen of weg te brengen.

 

Tijdelijke oplossing

Heeft u tijdelijk (minder dan 6 maanden) een scootmobiel nodig? Dan is het mogelijk om een scootmobiel te huren bij een thuiszorgwinkel.

 

Wmo

Is er niemand waarop u kunt terugvallen? Meld u dan aan voor een Wmo-voorziening. Mogelijk komt u in aanmerking voor een scootmobiel. Deze kunt u in bruikleen krijgen of via een Persoonsgebonden Budget (PGB). De gemeente neemt hierover contact met u op.

 

 

Eigen bijdrage

Voor een Wmo-voorziening betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte is sinds 2019 voor iedereen gelijk. Zie: eigen bijdrage

Nouri zoekt nieuwe collega's!

Jongerencoach PAD (32-36 uur).  

Ben jij die doortastende jongerencoach op zoek naar een werkomgeving met veel afwisseling en ruimte voor eigen inbreng? En spreekt het werken in een klein kernteam met mandaat om door te pakken jou wel aan? Ga dan snel naar de vacature!