Delft Supporters over hun werk

sander oudshoorn

Sander Oudshoorn, medewerker Team Jeugd

“Het mooiste aan mijn werk vind ik de succeservaringen; wanneer ik zie dat een jongere zich ontwikkelt of zich beter voelt.”

“Ik help kinderen en hun ouders omgaan met de problemen waar ze tegenaan lopen. Soms hebben de kinderen gedragsproblemen, soms is hun thuissituatie moeilijk, of allebei. Mijn expertise ligt bij  pubers met autisme en ADHD en bij jongeren met depressies of angststoornissen.

Heel divers
Mijn werk is heel divers, dat maakt het ook zo leuk. Ik heb ongeveer 30 casussen onder mijn hoede. Soms ben ik vooral de regisseur rond een jongere, dan zorg ik met een helikopterview voor het overzicht. In complexe zaken zijn vaak veel verschillende hulpverleners betrokken. Ik zorg dan voor de verbinding tussen de betrokkenen en let erop dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Net nog belde een moeder geïrriteerd dat een afspraak van haar zoon met een hulpverlener weer was afgezegd. Dan bel ik de hulpverlener, vraag hoe dat komt en zorg dat er weer vertrouwen is onderling.

Zelf gesprekken
Daarnaast voer ik ook zelf gesprekken met kinderen of gezinnen, bijvoorbeeld voor opvoedondersteuning, en ik geef tips bij emotieregulatie. Meestal voer ik dan maximaal vijf gesprekken. Als dat te weinig blijkt, verwijs ik iemand alsnog door. Maar soms zijn twee gesprekken al genoeg. Verder ben ik ook nog contactpersoon op een VO-school; dat betekent dat ik regelmatig aansluit bij een overleg waarin we leerlingen bespreken die eventueel extra ondersteuning nodig hebben.

Nieuwe dingen uitproberen
Bij Delft Support krijg ik de ruimte om naast mijn casussen ook andere taken uit te voeren. Zo zit ik in de OR en ga ik een pilot doen met moreel beraad. Fijn dat we nieuwe dingen mogen uitproberen. We hebben een goede mix van ervaren en jonge collega’s met veel verschillende expertises. Zo leren we van elkaar. Gelukkig is de sfeer goed op de werkvloer en had ik vanaf het begin het gevoel dat ik alles kon vragen. Dat heb ik gedaan, waardoor ik in korte tijd veel heb geleerd. En als ik ergens tegenaan loop of iets lukt niet, dan trek ik op tijd aan de bel.

Hartstikke mooie baan
Het mooiste aan mijn werk vind ik de succeservaringen; wanneer ik zie dat een gezin of een jongere zich ontwikkelt of zich beter voelt. Als we de doelen behalen die we met elkaar hebben opgesteld. Wanneer je ziet dat een kind weer gelukkig is, geeft me dat echt positieve energie. Het werk is niet altijd makkelijk, sommige zaken zijn echt wel heftig of complex. Maar dat kan ik wel loslaten, door thuis te gaan hardlopen of tennissen, of ik lucht even mijn hart. Dan kan ik er weer tegenaan. Het is hún probleem, niet dat van mij, en ik probeer ze daar zo goed mogelijk mee te helpen. Ik heb echt een hartstikke mooie baan!”

Wil jij het werk van Sander ook wel doen? We zoeken nog een medewerker Team Jeugd  én een medewerker Team Jeugd met ervaring in veiligheidszaken.