Delft Supporters over hun werk

Aicha

Aicha, casuscoördinator Sociaal Team

“Zo mooi om te zien dat mensen zich ontwikkelen. Die voldoening, daar doe ik het voor.”

“Sinds een jaar werk ik voor Delft Support. Als casuscoördinator help ik mensen met multiproblematiek om de regie over hun leven terug te krijgen. Het belangrijkste is dat mensen de juiste hulp krijgen. Daarbij kijk ik goed wat mensen zélf kunnen en waarbij ze ondersteuning nodig hebben. Ik vind het een uitdaging om het hele plaatje in beeld te brengen, samen met het gezin en alle betrokken hulpverleners. Is het veilig genoeg? Is het goed genoeg of moet het beter? Dat is een uitdagende zoektocht die we met zijn allen doorlopen. Het is zo mooi om te zien als mensen zich ontwikkelen. Het gaat vaak met kleine stapjes, maar dan zit er beweging in. Die voldoening, daar doe ik het voor.

Opbouwen van een band
Ik steek altijd veel energie in het opbouwen van een band met een cliënt. En ik ben flexibel; ik zoek altijd naar wat werkt voor díe cliënt. Op kantoor of thuis, vaak contact of wat minder. Ik wil werken vanuit samenwerking en op basis van vertrouwen dat we het beste willen voor hen. Soms zijn ouders bang dat we hun kinderen uit huis willen plaatsen. Maar dat is nooit de intentie, zolang kinderen veilig zijn. De meeste ouders willen wel samenwerken. Die voelen dat we niet tegen hen zijn, maar naast hen staan.

Veel diversiteit
Saai is het nooit en geen dag is hetzelfde. Die diversiteit maakt ons werk interessant. Soms werk ik met jongeren, dan weer met ouderen, soms met ouders met een beperking, dan weer zijn ze verwikkeld in een complexe echtscheiding. Je moet wel van mensen houden, geïnteresseerd zijn in het verhaal achter de mens. Waarom doen ze wat ze doen? Ondanks de problemen is er ook veel humor. Er valt gelukkig ook regelmatig wat te lachen, ontwapenend hoe mensen in de diepste ellende toch de lichtpuntjes zien.

Leuk team
We hebben een heel leuk team, we kunnen goed sparren met elkaar. Soms moet je oppassen dat je geen tunnelvisie krijgt. Dan is het goed om even wat afstand te nemen en de mening van een ander te horen. Verder vind ik het fijn om bij Delft Support te werken. Het is een jonge, dynamische organisatie. Er is veel ruimte voor ontwikkeling, via trainingen en thema-overleggen. Als ik ergens interesse in heb, mag ik me daarin verdiepen. Ik ben nooit uitgeleerd, want elk mens is anders.”

Wil jij het werk van Aicha ook wel doen? We zoeken nog een casuscoördinator Sociaal team! Bekijk de vacature.