Vervoer

 

Home » Wmo » Wat kunt u zelf doen? » Vervoer

Het is belangrijk dat u zelf eropuit kunt gaan, bijvoorbeeld om familie of vrienden te bezoeken, boodschappen te doen of leuke activiteiten te ondernemen. Als dat niet meer zo makkelijk lukt, dan zijn er verschillende mogelijkheden om uw mobiliteit weer te vergroten.

Vervoersdienst Participe

Kunt u geen gebruikmaken van het openbaar vervoer of een taxi? Dan is de particuliere vervoersdienst van Participe Delft misschien iets voor u. Hierbij brengen bewoners van Delft u met hun eigen auto naar uw bestemming.

Tijdelijk hulpmiddel

Heeft u tijdelijk (minder dan 6 maanden) een hulpmiddel nodig, zoals een rolstoel of een scootmobiel? Dan is het mogelijk om dit bij een thuiszorgwinkel te regelen. Voor tijdelijk gebruik verstrekken we geen hulpmiddelen vanuit de Wmo.

Zelf aanschaffen

Sommige eenvoudige hulpmiddelen en aanpassingen zijn niet speciaal bedoeld voor mensen met een beperking en worden niet vanuit de Wmo verstrekt. Deze koopt en betaalt u zelf. Bijvoorbeeld:

  • Een elektrische fiets
  • Tandem
  • Bakfiets

Ook kunt u natuurlijk zelf een (tweedehands) scootmobiel kopen.

Gehandicaptenparkeerkaart

De parkeerkaart voor gehandicapten is bedoeld voor mensen die zich vanwege een handicap niet meer dan 100 meter te voet kunnen voortbewegen. Als u voor langere tijd (langer dan zes maanden) een probleem heeft met het lopen van deze afstand, dan komt u mogelijk in aanmerking voor de parkeerkaart. U vraagt dit aan via de website van Parkeren Delft.

Gehandicaptenparkeerplaats

Bent u in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart en kunt u uw auto niet dichtbij uw woning parkeren? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een parkeerplaats voor gehandicapten. U vraagt dit aan via de website van gemeente Delft.

Aanmelden Wmo

Lukt het u niet om het probleem zelf op te lossen? Maak dan een melding bij de Wmo (zie Aanmelden en werkwijze). Wij gaan dan samen met u op zoek naar een passende oplossing.