Geldzaken

 

Home » Wmo » Wat kunt u zelf doen? » Geldzaken

Het is belangrijk dat u inzicht heeft in uw geldzaken en administratie. Dat geeft rust en voorkomt problemen. Lukt het u zelf niet? Vraag dan aan iemand uit uw omgeving om mee te kijken. Of benader een van de onderstaande organisaties.

Financiële Winkel

Kunt u uw rekeningen niet op tijd betalen of heeft u andere zorgen over geld? De Financiële Winkel van Delft helpt u graag bij het vinden van een blijvende oplossing. De afspraak met de Financiële Winkel is gratis en vrijblijvend. Kijk op de website voor meer informatie over hulp bij geldzaken.

Formulierenbrigade

Vind u het moeilijk om een formulier in te vullen? Misschien kan iemand in uw buurt u daarbij helpen. Lukt dat niet, of komt u er samen toch niet uit, dan kunnen de vrijwilligers van de formulierenbrigade u helpen met het invullen van uw formulieren.

Humanitas

Humanitas helpt mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Dat geldt dus ook voor uw administratie. Kijk op de website van Humanitas voor hulp bij uw thuisadministratie.

Isofa

Isofa ondersteunt mensen die in de schulden dreigen te komen of schulden hebben. Of mensen die graag schuldhulpverlening willen, maar dit niet zelf kunnen aanvragen. ISOFA helpt dus niet met geld, maar biedt wel hulp bij het beheren van uw administratie en uw geldzaken.

Wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën. U kunt hier bijvoorbeeld handige rekenhulpmiddelen vinden voor uw hypotheek of pensioen.

Nibud

Het Nibud is hét kenniscentrum voor de huishoudportemonnee. Hier kunt u terecht met al uw vragen over zakgeld, schulden, pensioen en meer. 

Zelf je schulden regelen

Deze website is bedoeld voor mensen met een beginnend schuldprobleem: hier leert u hoe u in zes stappen een goed plan maakt om uw schulden aan te pakken. Ga naar de website zelfjeschuldenregelen.nibud.nl voor meer informatie.

Aanmelden Wmo

Lukt het u niet om het probleem zelf op te lossen? Maak dan een melding bij de Wmo (zie Aanmelden en werkwijze). Wij gaan dan samen met u op zoek naar een passende oplossing.