Sociaal contact

 

Home » Wmo » Wat kunt u zelf doen? » Sociaal contact

Contacten met andere mensen kunnen er aan bijdragen om ons gelukkig en gezond te voelen. Dat kunnen familieleden zijn, buren, kennissen of vrienden. Soms wordt de kring aan contacten kleiner. Of er gebeurt iets waardoor het voor u lastig is om contacten te onderhouden. Gelukkig zijn er organisaties die kunnen helpen.

Wijkactiviteiten

In Delft zijn verschillende organisaties waar u terechtkunt voor een gezellige en nuttige dagbesteding. In iedere wijk of buurt is wel iets te doen. Sportverenigingen, een school, de kerk of een buurthuis organiseren vaak activiteiten voor buurtbewoners. Op de Delftse Kaart vindt u informatie over alle activiteiten en diensten die in de wijk worden georganiseerd.

Erop uit

Misschien voelt u zich wel eens eenzaam. Of heeft u hulp nodig bij het ondernemen van een activiteit in uw stad. U kunt dan aankloppen bij Delft voor Elkaar of een andere vrijwilligersorganisatie, zoals NL voor elkaar. Zij denken met u mee. Misschien kunnen zij u in contact brengen met een vrijwilliger die u kan helpen. Iemand die dezelfde hobby heeft als u bijvoorbeeld. U kunt natuurlijk ook overwegen om zelf vrijwilliger te worden!

U kunt ook terecht bij de Nationale Vereniging de Zonnebloem. De Zonnebloem organiseert uitstapjes, maakt vakanties mogelijk en regelt goede zorg onderweg.

Lekker Bezig

Lekker Bezig is een samenwerking van de Delftse organisaties DOEL, Stichting Stunt, Hoeve Biesland en Firma van Buiten. Zij bieden allerlei activiteiten aan waarbij u uw vaardigheden kunt inzetten en uzelf verder kunt ontwikkelen.

De Herstelacademie

Bij de Herstelacademie worden activiteiten georganiseerd voor mensen die (even) niet goed in hun vel zitten. Iedereen is welkom, of u nu psychische of lichamelijke klachten heeft. Hier vindt u een rustige en veilige plek waar u op eigen kracht kunt deelnemen aan activiteiten, groepen, cursussen of trainingen. De Herstelacademie wordt georganiseerd door ervaringsdeskundigen. Zij hebben ervaring met diverse problemen en weten welke handvatten, oplossingen en strategieën werken. Voor de Herstelacademie is geen Wmo-indicatie nodig. Meer informatie: Contact met ervaringswerkers – Doel Delfland.