Ouder worden

 

Home » Wmo » Wat kunt u zelf doen? » Ouder worden

Gevolgen van ouder worden

De overheid wil dat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Zelf wilt u dat waarschijnlijk ook. Het kan zijn dat uw woning niet meer geschikt is. Ook moet u ervoor zorgen dat uw huishouden gedaan wordt. En misschien ziet u minder mensen, omdat u minder makkelijk de deur uitkomt of uw vrienden en kennissen ook oud zijn. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor de gevolgen van ouder worden.

Ouderenwerkers van Delft voor Elkaar

De Ouderenwerkers van Delft voor Elkaar bieden informatie en steun bij vragen en problemen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, financiën en vervoer. In een persoonlijk gesprek brengen ze samen met u in kaart waarbij u hulp nodig heeft, hoe u dat kunt organiseren en waar u terechtkunt.

Seniorenmakelaar

Kunt u ook als u ouder wordt zelfstandig blijven wonen in uw huidige woning? Zijn daar dan aanpassingen voor nodig? Of, als het beter is om te verhuizen, waar wilt u dan naartoe? Als u tijdig nadenkt over deze vragen, bent u beter voorbereid. En heeft u meer kans een woning te vinden waar u zich prettig voelt. Een seniorenmakelaar kan u hierbij helpen. De seniorenmakelaar in Delft is een gezamenlijk initiatief van corporaties Vestia, Vidomes, Woonbron en de gemeente Delft.

Blijverslening

Heeft u een koopwoning? En wilt u deze aanpassen zodat u er langer in kunt blijven wonen? Of omdat dit vanwege een zorgvraag nodig is? Als u hiervoor extra financiering nodig heeft, dan kunt u een blijverslening aanvragen.

Aanmelden Wmo

Lukt het u niet om het probleem zelf op te lossen? Maak dan een melding bij de Wmo (zie Aanmelden en werkwijze). Wij gaan dan samen met u op zoek naar een passende oplossing.

Video ter inspiratie

In Van deur tot deur, gemaakt door ouderen zelf, verkennen de Filmmak(k)ers het wonen op leeftijd in de Delftse wijk Tanthof. Deze film kwam tot stand binnen Werkplaats Sociaal Domein Den Haag & Leiden, vanuit het Lectoraat Urban Ageing van de Haagse Hogeschool.