Woningaanpassingen

Kunt u door ziekte of beperking uw woning niet goed gebruiken? Dan zijn er aanpassingen mogelijk zoals een traplift of veranderingen in de badkamer.
 
Home » Wmo » Woningaanpassingen

Wat kunt u zelf doen?

Voordat u de gemeente om hulp vraagt, is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt. Eenvoudige aanpassingen kunt u misschien zelf doen. Denk aan het verwijderen van drempels of het veranderen van de indeling. Ook is er veel te koop bij de bouwmarkt. Bekijk ook of u hulp kunt krijgen van familie, vrienden of buren. Wellicht kunnen zij u helpen bij het aanpassen van uw woning.

 

Koopwoning

Heeft u een koopwoning en wilt u deze aanpassen om langer in te blijven wonen? Of omdat dit vanwege uw gezondheid nodig is? Dan kunt u voor extra financiering een blijverslening aanvragen.

 

Tijdelijke oplossing

Heeft u tijdelijk (korter dan 6 maanden) losse woonvoorzieningen nodig? Dan kunt u deze huren bij een thuiszorgwinkel.

 

Wmo

Kunt u uw woning niet zelf of met hulp van anderen aanpassen? Meld u dan aan voor een Wmo-voorziening. De gemeente neemt vervolgens contact met u op. Voor een woningaanpassing betaalt u een eigen bijdrage.

 

Nouri zoekt nieuwe collega's!

Jongerencoach PAD (32-36 uur).  

Ben jij die doortastende jongerencoach op zoek naar een werkomgeving met veel afwisseling en ruimte voor eigen inbreng? En spreekt het werken in een klein kernteam met mandaat om door te pakken jou wel aan? Ga dan snel naar de vacature!