Schoonhouden van uw woning

Wat kunt u doen als u door een ziekte of beperking niet meer in staat bent om uw woning schoon te maken?
 
Home » Wmo » Schoonhouden van uw woning
Bent u mantelzorger of tijdelijk beperkt door bijvoorbeeld een operatie? Dan kunt u gebruik maken van de basisvoorziening huishoudelijke hulp. Heeft u langdurige hulp bij het huishouden nodig en is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Meld u dan aan voor een Wmo-voorziening.

 

Basisvoorziening huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp is mogelijk voor maximaal 40 uur. U betaalt een eigen bijdrage van € 5,- per uur. De gemeente betaalt de rest. Dit lage tarief geldt voor iedereen, het maakt niet uit hoe hoog uw inkomen is. U betaalt de bijdrage direct aan de thuiszorgorganisatie en u heeft geen Wmo-indicatie nodig.

 

Mantelzorg

Bent u mantelzorger en dreigt u overbelast te raken? Dan kunt u ook huishoudelijke hulp aanvragen. Meld u eerst aan bij Mantelzorg Delft voor Elkaar of bij een wijkcontactpunt. U komt als mantelzorger in aanmerking als u minimaal 8 uur per week en 3 maanden of langer voor iemand zorgt. Een Wmo-indicatie is niet nodig.

 

Kiezen zorgaanbieder

Huishoudelijke hulp vraagt u aan bij een van de gecontracteerde zorgaanbieders. U vindt deze zorgaanbieders in de ondersteuningscatalogus.

 

Langdurige hulp

Heeft u langdurige hulp bij het huishouden nodig en is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Meld u dan aan voor een Wmo-voorziening. De gemeente neemt contact met u op.

 

 

Eigen bijdrage

Voor hulp bij het huishouden via een Wmo-voorziening betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte is sinds 2019 voor iedereen gelijk. Zie: eigen bijdrage

 

PGB of in natura

  • Bij huishoudelijke hulp via een Persoonsgebonden Budget (PGB) huurt u zelf een thuiszorgorganisatie of particuliere hulp in.
  • Bij hulp in natura krijgt u hulp van één van de door de gemeente geselecteerde zorgaanbieders.