Schoonhouden van uw woning

Wat kunt u doen als u door een ziekte of beperking niet meer in staat bent om uw woning schoon te maken?
 
Home » Wmo » Schoonhouden van uw woning
Er zijn twee voorzieningen voor huishoudelijke hulp:

  • de basisvoorziening huishoudelijke hulp voor maximaal 40 uur.
  • huishoudelijke hulp via de Wmo voor langdurige hulp.

 

Basisvoorziening huishoudelijke hulp

Bent u tijdelijk beperkt door bijvoorbeeld een operatie? Dan kunt u gebruikmaken van de basisvoorziening huishoudelijke hulp. Huishoudelijke hulp is mogelijk voor maximaal 40 uur. U betaalt een eigen bijdrage van € 5,- per uur. De gemeente betaalt de rest. Dit lage tarief geldt voor iedereen, het maakt niet uit hoe hoog uw inkomen is. U betaalt de bijdrage direct aan de thuiszorgorganisatie en u heeft geen Wmo-indicatie nodig.

Ook als mantelzorger kunt u in aanmerking komen voor deze voorziening als u minimaal 8 uur per week en 3 maanden of langer voor iemand zorgt. Wel moet u zich als mantelzorger eerst aanmelden bij Mantelzorg Delft voor Elkaar of bij een wijkcontactpunt.

De basisvoorziening huishoudelijke hulp kunt u zelf aanvragen bij een van de gecontracteerde zorgaanbieders. Welke zorgaanbieders dit zijn, kunt u navragen bij het WMO-loket (telefoonnummer 14015).
 

Langdurige hulp

Heeft u langdurige hulp bij het huishouden nodig en is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Meld u dan aan voor een Wmo-voorziening. De gemeente neemt dan contact met u op. Voor hulp bij het huishouden via een Wmo-voorziening betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte is sinds 2019 voor iedereen gelijk. Zie: eigen bijdrage.

Voor huishoudelijke hulp via de Wmo zijn er twee mogelijkheden:

  • U krijgt huishoudelijke hulp via een Persoonsgebonden Budget (PGB). Dan huurt u zelf een thuiszorgorganisatie of particuliere hulp in.
  • Bij hulp in natura krijgt u hulp van een van de zorgaanbieders die de gemeente heeft geselecteerd.

 

Nouri zoekt nieuwe collega's!

Jongerencoach PAD (32-36 uur).  

Ben jij die doortastende jongerencoach op zoek naar een werkomgeving met veel afwisseling en ruimte voor eigen inbreng? En spreekt het werken in een klein kernteam met mandaat om door te pakken jou wel aan? Ga dan snel naar de vacature!