Rolstoel

Kunt u door een ziekte of beperking niet goed meer lopen? Dan zijn er verschillende oplossingen om uw mobiliteit te vergroten.
 
Home » Wmo » Rolstoel

Wat kunt u zelf doen?

Voordat u bij de gemeente komt met uw hulpvraag, is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt. U kunt bij een Thuiszorgwinkel krukken of een rollator kopen. Ook is het mogelijk om tijdelijk (korter dan 6 maanden) een rolstoel te lenen. Of wat dacht u ervan om een rolstoelfiets te huren? De Kiwanis Club Delfts Blauw biedt de fietsen aan.

 

Wmo

Bieden krukken of een rollator geen uitkomst en heeft u langdurig een rolstoel nodig? Meld u dan aan voor een Wmo-voorziening. Mogelijk komt u in aanmerking voor een rolstoel. Na uw melding neemt de gemeente contact met u op. Er zijn verschillende soorten rolstoelen:

  • Duwstoel
  • Hoepelrolstoel
  • Elektrisch aangedreven binnen- of buitenrolstoel
  • Kinderrolstoel
  • Sportrolstoel

 

 

In natura of PGB

Afhankelijk van uw situatie krijgt u bij de gemeente een rolstoel in bruikleen. Een eigen bijdrage is niet nodig. Of u vraagt een rolstoelvoorziening via een Persoonsgebonden Budget (PGB) aan. U ontvangt dan een geldbedrag waarmee u zelf een rolstoel aanschaft.

Nouri zoekt nieuwe collega's!

Jongerencoach PAD (32-36 uur).  

Ben jij die doortastende jongerencoach op zoek naar een werkomgeving met veel afwisseling en ruimte voor eigen inbreng? En spreekt het werken in een klein kernteam met mandaat om door te pakken jou wel aan? Ga dan snel naar de vacature!