Kortdurend verblijf en respijtzorg

Met respijtzorg of kortdurende zorg laat u zich als mantelzorger tijdelijk vervangen door een professionele zorgverlener.
 
Home » Wmo » Kortdurend verblijf en respijtzorg

Respijtzorg is bedoeld om u als mantelzorger te ontlasten. Hiervan kunt u gebruik maken als u overbelast raakt of als u tijdelijk niet de zorg kunt geven die nodig is. Bijvoorbeeld omdat u wordt opgenomen in het ziekenhuis of moet herstellen na een operatie.
Er zijn verschillende mogelijkheden voor respijtzorg zoals:

  • Opvang buitenshuis, zoals dagopvang, logeerhuizen of zorgboerderij
  • Hulp thuis, begeleiding of persoonlijke zorg.

 

Duur

  • U mag 6 weken per jaar gebruik maken van respijtzorg.
  • Bij kortdurend verblijf kunt u maximaal 3 x 24 uur per week in een zorginstelling logeren. Verblijft u er langer, dan is er sprake van een opname en heeft u een indicatie nodig.

 

Wat kunt u zelf doen?

Voordat u de gemeente om hulp vraagt, is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt. Wellicht kunnen familie, buren of vrienden u helpen.

 

Strandgoed Ter Heijde

Strandgoed ter Heijde biedt kortdurend verblijf of respijtzorg. U heeft hiervoor een Wmo-indicatie nodig. U betaalt per dag een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Meer informatie vindt u op de website van Strandgoed ter Heijde.

 

Wmo-voorziening aanvragen

Komt u er niet zelf uit of met hulp van anderen? Dan kunt u contact opnemen met de Wmo of een melding doen voor een Wmo-voorziening. Na uw melding neemt de gemeente contact met u op. Voor de zorg betaalt u een eigen bijdrage, die afhankelijk is van uw inkomen en vermogen.

 

Nouri zoekt nieuwe collega's!

Jongerencoach PAD (32-36 uur).  

Ben jij die doortastende jongerencoach op zoek naar een werkomgeving met veel afwisseling en ruimte voor eigen inbreng? En spreekt het werken in een klein kernteam met mandaat om door te pakken jou wel aan? Ga dan snel naar de vacature!