Vacature Wmo-adviseur

Home » Werken bij Delft Support » Vacature Wmo-adviseur

Zet jij je graag in om de allerbeste oplossing te vinden voor inwoners die hulp zoeken? En ben je op zoek naar een fijne werkomgeving, waarin je voor iedere inwoner ondersteuning op maat kunt inzetten? Dan is Delft Support de werkgever voor jou!

Delft Support is op zoek naar een:

Wmo-adviseur
28-36 uur per week

Wat houdt de functie in?

Als Wmo-adviseur bespreek je met de hulpvrager welke problemen hij ondervindt als het gaat om zelfredzaam zijn en meedoen in de samenleving. Je helpt hem om deze problemen te verminderen of op te lossen. Je onderzoekt eerst welke mogelijkheden hij heeft om de problemen op eigen kracht, met zijn netwerk of met voorliggende voorzieningen op te lossen. Als dat niet voldoende is, dan ken je een passende maatwerkvoorziening toe.

Je stelt samen met de cliënt een ondersteuningsplan op dat is gericht op het behalen van doelen en resultaten. Als het nodig is, voer jij de regie op het plan. Als de voortgang van een traject stagneert, bespreek je dit met de cliënt of de zorgaanbieder en stuur je bij. Daarnaast signaleer en bespreek je ook eventuele zorgen rondom de ontwikkeling en veiligheid van de hulpvrager en je handelt volgens de meldcode huiselijk geweld. Tot slot deel je je kennis (intern en extern), neem je deel aan een expertisegroep, signaleer je eventuele knelpunten in de uitvoering en doe je waar nodig voorstellen tot verbetering.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een collega met een klantgerichte instelling. Je kunt snel tot de kern komen van de hulpvraag door goed te luisteren en door te vragen. Je houdt ervan om de vraag achter de vraag te ontdekken en te onderzoeken wat de beste oplossing is voor jouw cliënt. Je bent creatief in het bedenken van oplossingen en werkt resultaatgericht. Daarnaast kun je goed in teamverband werken en vind je het leuk om kennis te delen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het gemeentelijk Wmo-beleid en de producten.

Verder beschik je over de volgende competenties en kwaliteiten:

 • Hbo-werk- en denkniveau, wat blijkt uit werkervaring of een relevante hbo-opleiding;
 • Bij voorkeur enkele jaren werkervaring in het sociale en/of zorgdomein;
 • Kennis van of affiniteit met een of meerdere doelgroepen zoals psychiatrie, psychogeriatrie, verstandelijke beperkingen, autisme of somatiek;
 • Je kunt goed samenwerken, hebt inlevingsvermogen, weet snel tot een probleemanalyse te komen en werkt resultaat- en klantgericht;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Ook verwachten we van je dat je minimaal 28 uur per week beschikbaar bent, verdeeld over vier dagen.
Voldoe je niet aan de twee eerste eisen, maar ben je bereid hard te werken en veel te leren? Ook dan komen we graag met je in contact. Eventueel kan een snuffelstage onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Ons aanbod

 • Een leuke, leerzame en inspirerende werkomgeving met gedreven en enthousiaste collega’s die elkaar ondersteunen, bijvoorbeeld in casuïstiekbesprekingen, expertisegroepen en tijdens intervisies.
 • Bij goed functioneren krijg je een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • De functie is ingedeeld in salarisschaal 9 van cao Jeugdzorg. Deze cao kent een aantal gunstige arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering en een tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering.
 • Daarnaast biedt Delft Support de mogelijkheid tot het afsluiten van een ANW Aanvullingspensioen en stellen we een laptop en mobiele telefoon ter beschikking.
 • Ook als je fulltime (36 uur) werkt, kun je dat verspreiden over vier dagen.
 • We werken aan hybride beleid, waarbij je deels thuis en deels op kantoor kunt werken.

Over ons

Delft Support zorgt ervoor dat inwoners van Delft toegang krijgen tot hulp en ondersteuning. Dat doen we als zelfstandige organisatie, in opdracht van de gemeente Delft. Onze professionals zijn bevlogen, betrokken en willen het verschil maken in het leven van Delftenaren – jong en oud. Bij Delft Support werken ongeveer 180 medewerkers verdeeld over verschillende teams: Team Jeugd, Team Wmo, Sociaal Team en Meldpunt Bezorgd, de Jongerenacademie, Leiding & Staf en het Bedrijfsvoeringsteam.
Delft Support is een jonge organisatie waar je als professional veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om je expertise in te zetten zoals jij denkt dat goed is. Zodat je tot een zo goed mogelijke oplossing komt voor je cliënt. We hebben veel oog voor jouw welzijn en besteden aandacht aan verbinding en werkplezier. Dat doen we bijvoorbeeld met de Frank-app, die doorlopend de tevredenheid van medewerkers toetst. Om nieuwe medewerkers een zachte landing te geven, zijn we gestart met een Onboarding programma. In zes maanden tijd leer je je functie, je team én de organisatie goed kennen.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jasper Hartelust, manager Team Wmo (06-20962773) of met Stephanie Daudeij, senior Team Wmo (06-52739277).

Geïnteresseerd?

Solliciteren kan via ons online sollicitatieformulier. Vragen over de procedure kun je stellen aan Sandra van Niekerk, HR medewerker, per e-mail savniekerk@delftsupport.nl of telefonisch 06- 409 169 84. 

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel extern als intern uitgezet, bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan de interne kandidaat. Een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) is een vereiste om bij ons te kunnen werken.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.