Vacature Wmo-adviseur

Ben jij die doortastende Wmo-adviseur op zoek naar een fijne werkomgeving, waarin je voor iedere inwoner hulp op maat kunt inzetten? Dan is Delft Support de werkgever voor jou!

Home » Werken bij Delft Support » Vacature Wmo-adviseur

Delft Support is op zoek naar een:

Wmo-adviseur
28-36 uur per week

Wat houdt de functie in?

Als Wmo-adviseur bespreek je met de hulpvrager welke problemen hij ondervindt als het gaat om zelfredzaamheid en participatie en je helpt hem om deze problemen te verminderen of op te lossen. Je onderzoekt eerst welke mogelijkheden hij heeft om de problemen op eigen kracht of met behulp van zijn netwerk of met voorliggende voorzieningen op te lossen. Als dat niet voldoende is, dan ken je een passende maatwerkvoorziening toe.

Je stelt samen met de cliënt een ondersteuningsplan op, gericht op het behalen van doelen en resultaten en je voert de regie. Als de voortgang van een traject stagneert, bespreek je dit met de cliënt en/of zorgaanbieder en stuur je bij. Daarnaast signaleer en bespreek je ook eventuele zorgen rondom de ontwikkeling en veiligheid van de hulpvrager en je handelt volgens de meldcode huiselijk geweld. Tot slot lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en uitwisseling van kennis (intern en extern), neem je deel aan een expertisegroep, signaleer je eventuele knelpunten in de uitvoering en doe je voorstellen tot verbetering.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een Wmo-adviseur met een klantgerichte instelling. Je kunt snel tot de kern komen van de hulpvraag door goed te luisteren en door te vragen. Je bent creatief in het bedenken van oplossingen en werkt resultaatgericht. Daarnaast kun je goed in teamverband werken en vind je het leuk om kennis te delen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het gemeentelijk Wmo-beleid en producten.

Verder beschik je over de volgende competenties en kwaliteiten:

 • Hbo werk- en denkniveau, wat blijkt uit een afgeronde, relevante hbo-opleiding zoals verpleegkunde, ergotherapie, maatschappelijk werk en dienstverlening, sociaal pedagogische hulpverlening etc.;
 • Enkele jaren relevante werkervaring in het sociale en/of zorgdomein;
 • Kennis van en affiniteit met een of meerdere doelgroepen zoals psychiatrie, psychogeriatrie, verstandelijke beperkingen en/of somatiek en de daaruit voortvloeiende beperkingen en mogelijkheden. Kennis van autisme en/of verstandelijke beperking is een pré;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • Kennis van de sociale kaart van Delft en het beschikbare ondersteuningsaanbod;
 • Je kunt goed samenwerken, hebt inlevingsvermogen, weet snel tot een probleemanalyse te komen en werkt resultaat- en klantgericht;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

We verwachten van je dat je minimaal 28 uur per week beschikbaar bent, verdeeld over minimaal 4 dagen.

Ons aanbod

 • Een leuke, leerzame en inspirerende werkomgeving met gedreven enthousiaste collega’s die elkaar ondersteunen, bijvoorbeeld in casuïstiekbesprekingen en expertisegroepen.
 • Bij goed functioneren krijg je een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • De functie is ingedeeld in salarisschaal 9 van cao Jeugdzorg. Deze cao kent een aantal gunstige arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering en een tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering.
 • Daarnaast biedt Delft Support de mogelijkheid tot het afsluiten van een ANW Aanvullingspensioen en stellen we een laptop en mobiele telefoon ter beschikking.
 • Je hebt de mogelijkheid om 36 uur, verdeeld over vier dagen, te werken.
 • Een jonge organisatie waar je als professional alle vrijheid krijgt je expertise in te zetten en waar veel ruimte is voor het nemen van initiatieven.

Over ons

Delft Support is er voor alle inwoners van Delft met vragen op het gebied van zorg, hulp en ondersteuning. Sinds 1 januari 2018 is Delft Support een zelfstandige uitvoeringsorganisatie van de gemeente Delft. Wij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ook voeren we de Participatiewet en de RMC-wetgeving uit voor (kwetsbare) jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Bij Delft Support werken we volgens het principe één gezin, één plan, één regisseur. Onze professionals bepalen samen met de hulpvrager welke ondersteuning passend is. Als regisseur bieden zij zelf hulp of ze schakelen partners in. Daarbij is het uitgangspunt dat we altijd passende ondersteuning bieden; zo licht als kan en zo zwaar als nodig.
Delft Support is een jonge organisatie die volop in ontwikkeling is. Er werken ongeveer 170 medewerkers verdeeld over verschillende teams: Team Jeugd, Sociaal Team met daarbij het Meldpunt Bezorgd en de Jongerenacademie, Team Wmo en het bedrijfsvoeringsteam. 

Meer informatie?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jasper Hartelust, manager Team Wmo (06-20962773) of met Stephanie Daudeij, senior Team Wmo (06-52739277).

Geïnteresseerd?

Solliciteren kan via ons online sollicitatieformulier. Vragen over de procedure kun je stellen aan Sandra van Niekerk, HR medewerker, per e-mail savniekerk@delftsupport.nl of telefonisch 06- 409 169 84. 

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel extern als intern uitgezet, bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan de interne kandidaat. Een Talenten Motivatie Analyse (TMA) kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) is een vereiste om bij ons te kunnen werken.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.