Vacature Jongeren- consulent

Home » Werken bij Delft Support » Vacature consulent Jongerenacademie

Delft Support is ter uitbreiding van de Jongerenacademie op zoek naar een:

Jongerenconsulent
32 uur per week

Wat is de Jongerenacademie?

De Jongerenacademie van Delft Support ondersteunt kwetsbare jongeren in Delft. We begeleiden jongeren tussen de 16 en 27 jaar zonder startkwalificatie, die op zoek zijn naar een passende opleiding, een stageplek of werk. Ook jongeren vanaf 18 die een uitkering willen aanvragen of jongeren met schulden melden zich bij ons. En we zijn er voor jongeren met problemen op andere gebieden. Binnen de Jongerenacademie geven we uitvoering aan de Participatiewet (PW), de Leerplichtwet (LPW) en de Wet Regionale Meld- en coördinatiefunctie (RMC-wet).

Wat ga jij doen?

Als jongerenconsulent begeleid je de jongere tijdens een traject dat bestaat uit trainingen, workshops, assessments, voorlichting en coachingsgesprekken. Je bespreekt de hulpvraag, maakt afspraken met de jongere en legt dit vast in een plan van aanpak. Je denkt mee, gaat als het nodig is mee naar afspraken en coacht, motiveert en activeert de jongere. Daarbij heb je contact met samenwerkingspartners zoals scholen, reïntegratiebedrijven, de GGZ of de afdeling Inkomen van de gemeente Delft. Ook zet je extra hulp in waar nodig. Je begeleidt de jongere net zolang totdat hij/zij naar school is of aan het werk kan. Als consulent begeleid je jongeren zowel individueel als groepsgericht. Daarnaast voer je de regie op doelmatigheid van dagbestedingstrajecten.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een ervaren jongerenconsulent die stevig in zijn/haar schoenen staat. Je bent in staat in teamverband te werken, werkt resultaatgericht en toont durf, creativiteit en doorzettingsvermogen. Je kunt je inleven in de belevingswereld van de jongere en hebt coachende kwaliteiten. Je kunt je aanpak afstemmen op je doelgroep en weet met conflicten om te gaan. Een van jouw doelgroepen zijn de jongeren met schulden uit het Jongeren Perspectief Fonds (JPF).    

Je beschikt over de volgende opleiding en ervaring:

  • Een passende afgeronde hbo-opleiding; bij voorkeur een opleiding SPH, agogisch, MWD, SPV, CMV of Social Work;
  • Aantoonbare relevante werkervaring;
  • Ervaring met het werken met jongeren met diverse problemen en weerstand, in de leeftijd van 16 tot 27 jaar;
  • Kennis en/of ervaring van verschillende domeinen (zoals schulden, opvoed- en opgroeiproblematiek, verslaving, radicalisering, inkomen, LVB problematiek, psychiatrische problematiek of persoonlijkheidsstoornis, forensische zorg, streetwise gedrag, jeugdzorg, sociaal isolement, huiselijk geweld);
  • Het is een pré als je kennis hebt van de Participatiewet.

Wat bieden wij?

  • Een leuke, leerzame en inspirerende werkomgeving met gedreven collega’s die elkaar ondersteunen;
  • In eerste instantie een functie voor de duur van een jaar;
  • De functie is ingedeeld in salarisschaal 9 van de cao Jeugdzorg. Deze cao kent een aantal gunstige arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering en een tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering;
  • Daarnaast biedt Delft Support de mogelijkheid tot het afsluiten van een ANW Aanvullingspensioen en stellen we een mobiele telefoon en laptop ter beschikking. Bij een vast dienstverband kun je meedoen aan ons fietsplan;
  • Verder voeren we binnen Delft Support een actief beleid op het gebied van scholing en persoonlijke ontwikkeling.

Over ons

Delft Support zorgt ervoor dat inwoners van Delft toegang krijgen tot hulp en ondersteuning. Dat doen we als zelfstandige organisatie, in opdracht van de gemeente Delft. Onze professionals zijn bevlogen, betrokken en willen het verschil maken in het leven van Delftenaren – jong en oud. Bij Delft Support werken ongeveer 180 medewerkers verdeeld over verschillende teams: Team Jeugd, Team Wmo, Sociaal Team en Meldpunt Bezorgd, de Jongerenacademie, Leiding & Staf en het Bedrijfsvoeringsteam.
Delft Support is een jonge organisatie waar je als professional veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om je expertise in te zetten zoals jij denkt dat goed is. Zodat je tot een zo goed mogelijke oplossing komt voor je cliënt. We hebben veel oog voor jouw welzijn en besteden aandacht aan verbinding en werkplezier. Dat doen we bijvoorbeeld met de Frank-app, die doorlopend de tevredenheid van medewerkers toetst. Om nieuwe medewerkers een zachte landing te geven, zijn we gestart met een Onboarding programma. In zes maanden tijd leer je je functie, je team én de organisatie goed kennen.

Geïnteresseerd?

Wil je meer informatie over de vacature? Ties Jansen, senior Jongerenacademie, is bereikbaar voor vragen op telefoonnummer 06 – 53 63 41 74. Solliciteren kan totdat wij een geschikte kandidaat gevonden hebben, maar uiterlijk tot en met 21 juni via ons online sollicitatieformulier. De eerste gesprekken vinden plaats op 23 juni.
Vragen over de procedure kun je stellen aan Sandra van Niekerk, HR medewerker, per e-mail (savniekerk@delftsupport.nl) of telefonisch: 06- 409 169 84.
Deze vacature wordt gelijktijdig zowel extern als intern uitgezet, bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan de interne kandidaat. Een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) is een vereiste om bij ons te kunnen werken.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.