Nouri Channo

Nouri Channo, jongerencoach PAD

“Het is geen makkelijk werk, maar ik doe het graag. De afwisseling in werk, de uitdaging om een jongere vooruit te helpen, de goede samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie.”

 
Home » Nouri Channo, jongerencoach PAD

“Ik probeer jongeren die al veroordeeld zijn, weer op het rechte pad te krijgen. Dat doe ik op veel verschillende manieren; soms ga ik mee naar een sollicitatiegesprek, help ik met het opstellen van een cv of het aanvragen van een uitkering. Dan weer regel ik psychische hulp of zorg ik dat iemand hulp krijgt bij zijn financiën of juist een verslaving. Dat doe ik natuurlijk niet alleen, maar samen met een kernteam, met daarin de wijkmarshall, politie, het Openbaar Ministerie en de Veiligheidskamer Delft. De hulp is vrijblijvend voor de jongere, maar als hij opnieuw de fout ingaat, volgt opnieuw een startgesprek. Zo laten we zien dat we hem in de gaten houden, maar ook: dat we hem aandacht willen geven.

Samen met politie

De samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie is heel intensief. Met elkaar maken we een plan om te zorgen dat de jongere stopt met het ongewenste gedrag. We hebben nauw contact met elkaar over de ontwikkelingen rond een jongere. Pas was ik getuige van een incident met twee jongeren die ik ken. Ze kwamen ermee weg, maar ik heb gelijk mijn connectie bij de politie gebeld en een paar uur laten waren ze gepakt. Maar andersom geldt ook dat de politie juist coulant kan zijn; als iemand veel boetes heeft en daarvoor kan worden opgepakt, laten wij weten dat we net met hem bezig zijn, zodat de signalering eraf kan.

Twee petten op

Soms word ik weleens bedreigd, daar moet je mee kunnen omgaan. Je moet wel stevig in je schoenen staan en durven doorpakken als dat nodig is. Ik ben hulpverlener, maar ik heb ook een verantwoordelijkheid naar de samenleving toe. Als ik weet dat mijn cliënt strafbare feiten heeft gepleegd, zal ik hem niet in bescherming nemen. Het is geen makkelijk werk, maar ik doe het graag. De afwisseling in werk, de uitdaging om een jongere vooruit te helpen, de goede samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie. Criminele jongeren zijn een bijzondere doelgroep, met zulke diverse en complexe problemen, dat prikkelt me. En ik werk hier bij Delft Support in een fijn team, waar ik me veilig voel om mijn dilemma’s te delen. Zonder team achter je lukt het niet. Ik krijg hier veel ruimte om mijn werk in te richten zoals ik denk dat nodig is.

Kleine stapjes

Je moet niet te grote resultaten verwachten, maar het geeft dan ook veel voldoening als het wél lukt. Ik heb bijvoorbeeld een jongen begeleid die 1,5 jaar geleden veroordeeld is voor straatroof. Thuis ging het niet goed, en uiteindelijk kwam hij terecht in de gesloten jeugdzorg. Ik ging investeren in de relatie; regelmatig met hem wandelen, naar de film of wat eten. Langzaam nam hij dingen van me aan en is hij met zichzelf aan de slag gegaan. Nu woont hij weer thuis en heeft hij een passend werktraject. Zo mooi om dan te zien dat alle inspanningen lonend zijn.”