Gezin & kind

 
Advies en hulp bij zorgen, opvoeden en opgroeien van uw kind. Er zijn diverse organisaties in Delft die u kunnen helpen.
 
Home » Gezin & kind

Opvoedhulp door Delft Support

Heeft u zorgen over het opvoeden of opgroeien van uw kind tot 18 jaar? Dan kunt u hiervoor terecht bij het team Jeugd van Delft Support. Onze professionals geven advies en zoeken samen met u naar een passende oplossing.

 

Drie manieren van hulp

Wij kunnen op drie manieren helpen:
– Via het team Jeugd zelf.
– Via een zorgaanbieder die een contract heeft met de gemeente (dit heet ZIN: zorg in natura)
– Via een persoonsgebonden budget (PGB). (Meer over het PGB op de website van de gemeente Delft)
Welke manier van hulp voor u passend is, bespreken we in het eerste gesprek.

Meer weten over het jeugdbeleid van de gemeente Delft? Download de Verordening Jeugdhulp Delft 2015 

Voorbeelden

  • Mijn kind wordt gepest en heeft weinig vrienden
  • Ik zie dat mijn kind anders reageert dan andere kinderen
  • Ik krijg geen contact meer met mijn puber, op school gaat het bergafwaarts
  • Ik ben bang dat mijn kind drugs gebruikt
  • Mijn kind zit steeds vaker tot laat in de avond/nacht achter de computer
  • Mijn kind heeft last van onze scheiding

 

Aanmelden

Heeft u zorgen over het opvoeden of opgroeien van uw kind? Meld uzelf dan aan bij Delft Support. Vul het contactformulier in of bel 14015. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Persoonlijke gesprekken kunnen plaatsvinden bij u thuis, op school of bij Delft Support op Stationsplein 1.

 

Contactpersonen op scholen

Elke school in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs heeft een contactpersoon bij het team Jeugd van Delft Support. Deze contactpersoon denkt mee met vragen van ouders of jongeren en neemt deel aan het zorgoverleg op school. U kunt hen bereiken via de mentor, intern begeleider of zorgcoördinator.

 

Spoedsituatie

Als er sprake is van een acute situatie waarbij de veiligheid en/of ontwikkeling van een jongere in gevaar is, bel dan tussen 9.00 – 17.00 met de bureaudienst van Team Jeugd. Buiten kantoortijden belt u met het Crisis Interventie Team (CIT) Haaglanden, 070-379 51 60 (lokaal tarief).

Het CIT biedt direct hulp in acute situaties aan jeugdigen en hun gezinnen (0 tot 18 jaar). Dat gebeurt 7 x 24 uur, met een geïntegreerd aanbod van expertise met betrekking tot GGZ, LVB en Gezin & Veiligheid.
Binnen kantoortijd wordt het CIT ingeschakeld door professionals zoals Team Jeugd, school, politie, huisarts etc. via het nummer 070-3450506. Zij maken de inschatting of er sprake is van een crisissituatie en vragen dan het CIT om direct hulp te bieden. Buiten kantoortijd is het CIT ook bereikbaar voor ieder kind en hun gezin in crisis.

Word jij mijn nieuwe collega?

Wmo-adviseur (28-36 uur).  

Ben jij die doortastende Wmo-adviseur op zoek naar een fijne werkomgeving, waarin je voor iedere inwoner hulp op maat kunt inzetten? Ga dan snel naar de vacature!