Gezin & kind

 
Advies en hulp bij zorgen, opvoeden en opgroeien van uw kind. Er zijn diverse organisaties in Delft die u kunnen helpen.
 
Home » Gezin & kind

Opvoedhulp door gemeente

Heeft u vragen over het opvoeden of opgroeien van uw kind tot 18 jaar? Dan kunt u hiervoor terecht bij de professionals van de gemeente. De medewerkers adviseren en zoeken met u naar een oplossing.

 

Voorbeelden

  • Mijn kind wordt gepest en heeft weinig vrienden
  • Ik zie dat mijn kind anders reageert dan andere kinderen
  • Ik krijg geen contact meer met mijn puber, op school gaat het bergafwaarts
  • Ik ben bang dat mijn kind drugs gebruikt
  • Mijn kind zit steeds vaker tot laat in de avond/nacht achter de computer
  • Mijn kind heeft last van onze scheiding

 

Aanmelden

Bij zorgen over opvoeden en opgroeien kunt u uzelf of iemand anders aanmelden bij de gemeente. De gemeente neemt contact met u op. Vul het contactformulier in of bel 14015. De gemeente neemt zo snel mogelijk contact met u op. Persoonlijke gesprekken kunnen plaatsvinden in de Vleugel aan de Aart van der Leeuwlaan 4, bij u thuis, bij de gemeente op Stationsplein 1 of op school.

 

Spoedsituatie

Als er sprake is van een acute situatie waarbij de veiligheid en/of ontwikkeling van een jongere in gevaar is, bel dan tussen 9.00 – 17.00 met de bureaudienst van Team Jeugd. Buiten kantoortijden belt u met het Crisis Interventie Team (CIT) Haaglanden, 070-379 51 60 (lokaal tarief).

Het CIT biedt direct hulp in acute situaties aan jeugdigen en hun gezinnen (0 tot 18 jaar). Dat gebeurt 7 x 24 uur, met een geïntegreerd aanbod van expertise met betrekking tot GGZ, LVB en Gezin & Veiligheid.
Binnen kantoortijd wordt het CIT ingeschakeld door professionals zoals Team Jeugd, school, politie, huisarts etc. via het nummer 070-3450506. Zij maken de inschatting of er sprake is van een crisissituatie en vragen dan het CIT om direct hulp te bieden. Buiten kantoortijd is het CIT ook bereikbaar voor ieder kind en hun gezin in crisis.

Meer lezen over

Er zijn verschillende onderwerpen die met opvoedhulp samenhangen. Een aantal verwijzingen: